Bewegend leren
Wij hebben meerdere onderzoeken gedaan naar de motivatie bij kinderen op de basisschool. Conclusie? ‘SAAI of STOM’. Dit snappen wij volkomen, vooral met de kennis van nu. Als wij doorvragen naar wat de meester of juf zou kunnen doen om het leuk te maken, komt alles op hetzelfde neer: BEWEGEND LEREN!
Wat is bewegend leren?
Bij Bijles van Men en Wes richten we ons op bewegend leren. Dit is een vernieuwende manier van lesgeven waarbij we fysieke activiteit combineren met leren. Wij geloven dat kinderen beter leren en zich beter voelen wanneer ze bewegen tijdens het leren.
7,5 uur per dag zitten
Steeds meer kinderen bewegen te weinig. Een kind in de basisschoolleeftijd zit gemiddeld 7,5 uur per dag en zeker 40 procent van de kinderen voldoet niet aan de richtlijnen voor beweging. Hierdoor gaat ook de motorische ontwikkeling van kinderen achteruit.

Voordelen van bewegend leren
Bewegend leren heeft veel voordelen. Het helpt kinderen om beter op te letten en zich te concentreren. Bewegen zorgt voor meer bloedtoevoer naar de hersenen, wat het leren ondersteunt. Bovendien maakt het leren leuker en interessanter, waardoor kinderen meer gemotiveerd en betrokken zijn. Beweging draagt ook bij aan de algehele gezondheid en welzijn van het kind.
Ons doel
Ons doel is om leren leuk te maken! Zorgen voor intrinsieke motivatie vanuit uw kind en daarop doorbouwen in de ontwikkeling. We kijken naar de leerbehoeftes van uw kind en zorgen ervoor dat deze verbeterd worden. Van leren leren, naar verbeteren in een bepaald vak tot aan vergroten van de zelfvertrouwen. Door beweging en leren te combineren, creëren we een omgeving waarin kinderen niet alleen academisch succesvol zijn, maar ook gelukkig en gezond. Wie leren leuk vindt, leert het best!
Onze aanpak is gebaseerd op de nieuwste inzichten en praktijkervaringen, en we passen ons programma voortdurend aan om de beste resultaten te bereiken. We zijn er trots op om een verschil te maken in de manier waarop kinderen leren en hen te helpen op een plezierige en effectieve manier.

'Bewegend leren heeft een positief effect op de fysieke én mentale gezondheid van kinderen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bewegend leren bijdraagt aan de motorische, cognitieve én sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Bij Springlab doen wij, samen met partners, gemeentes, pedagogen, kinderen en wetenschappers, waaronder de Haagse Hogeschool, Rijksuniversiteit Groningen (RUG), UMCG en het Mulier instituut, regelmatig onderzoek naar het effect van bewegend leren op kinderen van 0 tot 13 jaar.'
NOS. (2024, December 30). Te weinig beweging op een derde van de basisscholen.
Neem contact met ons op!
Heb je vragen of wil je meer weten over onze persoonlijke bijlesmap?
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!